Mijn verhaal

Zorg voor mensen met een verstandelijke beperking

Mijn naam is Thirza Hooijsma. Vanaf mijn twintigste werk ik in de zorg voor mensen met een verstandelijke beperking. De echtheid van deze mensen raakt mij: Zijn wie je bent! Door met hen te werken en te leven, leerde ik mijzelf kennen.
In de zorg heb ik de ontwikkeling meegemaakt van het verzorgen van cliƫnten naar het coachen. Nu is er ruimte voor hun eigenheid en is er de mogelijkheid om zelf keuzes te maken. Ik verdiepte mij in deze coachende manier van omgaan met mensen met een verstandelijke beperking.
In gesprekken merkte ik, dat wanneer zij spraken over hun verleden, dit sterke invloed heeft op hun leven nu. Dat raakte mij. Ik vroeg mij af hoe ik kon helpen om dit verleden een plekje te geven om weer verder te kunnen in het nu. Ik wilde mij graag verder ontwikkelen en zocht verdieping.
 

Biografisch coach

Daarom volgde ik van 2013 tot 2017 de opleiding voor biografisch coach bij het instituut voor Biografiek. In 2018 startte ik mijn praktijk Ontdek Je Levenslijn, waarin ik mensen met en zonder beperking ontvang. Als biografisch coach stem ik nauwkeurig af op jouw gevoelens en wensen. Ik luister erkennend naar je verhaal en oordeel niet. Ieder leven is uniek en waardevol! Door mijn eigen levensloop, scholing en ervaring geef ik praktisch toepasbare workshops en coachingstrajecten.