Gewoon anders

Stel dat je een muzikant bent en je lichaam is je instrument. Wanneer dit lichaam niet goed werkt, kan je het niet bespelen zoals je zou willen. Dat je leeft met een beperking, maakt het leven voor jou lastiger of anders dan voor mensen zonder beperking.
 
De coachingstrajecten Jouw levensverhaal, Jouw zelfportret en Biografisch drieluik zijn ook voor jou mogelijk. Met mijn kennis en ervaring stem ik af op jouw niveau. Samen kijken we naar de gebeurtenissen in je leven en wat die voor jou betekend hebben. Door je vragen te stellen, bied ik je de mogelijkheid jezelf te ontdekken. Je ontdekt waar je goed in bent. Het traject biedt ruimte om zelf na te denken over je leven en er zelf de regie over te hebben. Het zet je aan tot zelfsturing, zelf denken en zelfontplooiing. Dit geeft je gevoel voor eigenwaarde en zingeving. 

Ik wil je graag helpen! Naast de genoemde coachingstrajecten kan ik ook voor jou jouw levensboek of jouw sprookje voor je te maken. Een persoonlijk juweel dat je overhoudt aan onze gesprekken.

Levensboek

Nadat je zelf jouw levensverhaal hebt verteld, maak ik je levensboek met foto’s en verhalen. Een boek om met trots in terug te kijken, dat je kan helpen om met anderen over jouw leven te praten. Samen overleggen we wat je wel of niet in je levensboek wilt hebben. Het is jouw unieke, persoonlijke verhaal en jij bepaalt met wie je dit wilt delen. Daarom vind ik het ook belangrijk om met je te overleggen wie het boek mag lezen. Je versterkt je gevoel van eigenwaarde hiermee en krijgt regie over je leven. Het is tenslotte jouw leven, net als je talenten, vrijheid en toekomst.

 

Er was eens...

Nadat je je levensverhaal hebt verteld, schrijf ik jouw sprookje. Samen ontdekken we welk geheim er in jouw leven schuilt. Dat is heel bijzonder. Je ontdekt de rode draad en/of jouw levenselixer. We vertalen de belangrijke gebeurtenissen en personen in je leven naar sprookjesfiguren, elementen en eigenschappen van een sprookje. Dat helpt je om op een andere manier naar je leven te kijken.

Vragen om je eigen sprookje te ontdekken, kunnen bijvoorbeeld zijn:
•          Welke held ben jij in je eigen verhaal?
•          Wie waren/zijn je helpers, je fee├źn?
•          Welke draken of andere monsters ben je tegengekomen?
•          Hoe ga je om met weerstanden en beproevingen? 
•          Waar werd je door betoverd?